Visst är det ganska häftigt med skyddsrum

Visst är det ganska häftigt ändå. Det här med att man kan bygga skyddsrum som är så pass tåliga att de i stort sett stor emot allting. Rum som tål atombomber och allting sånt, vilket känns som att det borde vara omöjligt egentligen, väldigt häftigt. Att de till och med kan vara lufttäta så att det inte kan komma in någonting skadligt alls. Men frågan är hur man kan andas där inne om det inte finns någon luft?

Jag har faktiskt varit inne i ett skyddsrum i Kiruna och kollade. Var inne på Skyddsrumsprojekt i Luleå ABs hemsida , vet inte hur jag hamnade där men det gjorde jag, och så klickade jag mig vidare för att läsa på om rummen. Så såg jag att man i Kiruna kunde få lov att besöka och kolla närmare på ett av skyddsrummen som de byggt upp där och jag kände direkt att det var någonting som jag ville göra. Så gjorde helt enkelt så att jag kontaktade dem, skickade ett mejl, och ganska snabbt så fick jag svar om att det gick att gå ner i skyddsrummet.

Så jag åkte in till Kiruna och gick ner där. Hade en från Skyddsrumsprojekt i Luleå AB som berättade om dem och hur de fungerande. Väldigt häftigt att se faktiskt, så det är någonting jag varmt kan rekommendera om ni ska iväg på en semester eller bara en liten tur med familjen eller ensamma och bara vill göra någonting lite annorlunda – besök ett skyddsrum!

 

Du gillar kanske också...